fbpx

Materialerne

Alle smykker fra Christina Olsen Jewellery, er lavet i ædle metaller og er stemplet med navnestempel og lødighedsstempel. Dette er din garanti for at smykket indeholder den promille sølv/guld det skal i følge lovgivningen. Jeg betaler hvert år en afgift til Force Technology, for at få lov til at producere og sælge smykker i ædle metaller. Du kan læse mere om Force Technology her: https://aedelmetalkontrollen.dk/

Sterlingsølv

Sterlingsølv er en legering af sølv med en finhed på 925, dvs. at det indeholder 92,5% rent sølv og 7,5% andre metaller, som regel kobber. Sølv er i sig selv et meget blødt metal, og den ekstra metallegering i sterlingsølv, sikrer styrke og holdbarhed. Dit sølvsmykke, købt hos Christinaolsen.dk er garanteret nikkelfri.

Sølv vil altid anløbe. Dvs. at fra det øjeblik smykket er blevet lavet, og er i kontakt med luften, vil smykket med tiden blive mørkt og få brunlige skjolder, og korrekt pleje er derfor meget vigtigt. Sølvsmykker bør aldrig bæres i svømmebassin da klor og andre kemikalier vil fremskynde de mørke pletter. Desuden kan flere slags cremer og olier samt parfume påvirke sølvets udseende. Svovl er en af grundene til at sølvet bliver mørkt. Svovl kan findes overalt, det transporteres med luften og findes bl.a. i sved udskilt fra huden. Når svovl kommer i berøring med sølvets overflade skabes sølvsulfid (en proces også kaldet oxydering) som er det sorte stof, der oftest refereres til som pletter.

Oxyderet sølvsmykker

Oxydering er en overfladebehandling og en kemisk fremskynding af processen forklaret ovenover. Her får smykket en jævn og ensfarvet oxydering, som langsomt vil forsvinde ved brug, på de steder smykket bliver rørt. Dette er ikke er en gyldig årsag til reklamation, men ganske almindelig slitage. Smykker fra Christina Olsen jewellery kan efter aftale sendes til Christina Olsen jewellery for at blive oxyderet igen, mod beregning.

Forgyldte sølvsmykker

Forgyldte sølvsmykker er overfladebehandlet, og forgyldningen vil langsomt forsvinde ved brug. Sølvet er belagt med 18 kt. guld i et elektrolyse bad. Smykker fra Christina Olsen jewellery kan efter aftale sendes til Christina Olsen jewellery for at blive forgyldt igen, mod beregning.

Emalje

Emalje er glas, dvs. at hvis smykker med emalje stødes eller tabes, kan emaljen krakelere eller gå helt i stykker.

Processen med Emaljen er, at det lægges forsigtigt på smykket i pulverform, hvorefter det bliver brændt i en ovn, ved ca. 800 grader.Når det tages ud af ovnen er emaljen smeltet ned i smykket. Selvom emalje er glas, er det meget holdbart, hvis man passer på det. Smykker med emalje bør ligeledes opbevares separat, så de ikke bliver stødt af andre smykker. Emalje kan ikke repareres!