fbpx

Smykkerne

Et smykke for mig, er flere ting. Det kan både være en del af påklædningen altså en accessorie, men det kan også være et minde, eller bare noget man er rigtig glad for, som man går med altid. Et smykke for mig, er også en smuk lille detalje, som vækker nysgerrighed. Noget som man har lyst til at se længe på og opdage nye detaljer i.

Processen i at skabe et smykke, er utrolig spændende. Nogle gange starter den ved tegnebrættet, og færdiggøres på værkstedet, hvor det ofte ændre form, indtil jeg er fuldt tilfreds. Andre gange kommer inspirationen pludselig, når jeg er midt i noget andet.”

Kreativiteten er en del af mig, jeg bærer rundt på den hele tiden. Inspirationen sætter hele den kreative proces i gang, når jeg fx. går i naturen, mellem gamle bygninger, på loppemarkeder eller bare ser noget smukt. Så tænker jeg, hvordan kan jeg skabe samme udtryk i et smykke.

Kollektionerne

Lost and Found

Kendetegnet i smykkerne fra kollektionen Lost and Found, er mønstre fra gammel tid. Ud fra gamle knapper og værktøj, der er ca.100 år gammelt, er kollektionen udformet i enkle designs med fine detaljer. Alle smykker er håndlavet i sølv, hvor overfladen enten står i rent sølv, oxideret sølv eller er guldbelagt. Nogle af smykkerne er besat med små diamanter for at fremhæve detaljerne, og andre med emalje, hvor farverne træder i kontrast med det sort oxiderede sølv.

Inspirationen til min kollektion, går helt tilbage til min barndom, hvor jeg samlede på knapper. Jeg fik nogle af min mor og senere fandt jeg glæden ved at gå på loppemarkeder og finde flere smukke knapper med fine mønstre i, både i Danmark, men også i mange byer rundt om i verden.

Aftrykkene jeg har lavet af de gamle knapper er stort set ikke renoveret i selve mønsteret. De originale knapper er gamle og slidte, lavet af glas eller bakelit, og smykkerne fremstår derfor ikke perfekte. De fine mønstre i de gamle knapper er næsten designet til emalje og diamanter.

Du kan finde kollektionen Lost & Found her:

Fine Lines

Fine Lines, er en kollektion der springer ud af rene linjer, facetter og art deco. Skandinavisk formsprog med elementer fra mode, kunst og arkitektur. Smykker der er enkelte og simple, men alligevel iøjnefaldende, og som passer til den klassiske kvinde såvel som den mode orienteret pige.

Du kan finde kollektionen på webshoppen her:

Andre smykker

Smykker udover kollektionerne, er smykker jeg bare ikke kunne lade være med at lave. Mange af dem er lavet med værktøj, som har over 100 år på bagen, værktøj som jeg tog med mig, da det værksted, hvor jeg stod i lære, lukkede ned.Dem vil du kunne finde løbende på webshoppen, og ellers bestille ved at kontakte mig,

Nyt i webshoppen